Újabb hatalmas robbanás történt Bostonban, amiért sokan ujjonganak!
2015. június 05. írta: Ifjúsági Diabétesz Blog

Újabb hatalmas robbanás történt Bostonban, amiért sokan ujjonganak!

Breaking News következik!

minimed-connect-option-1.jpg

Ma kezdődött a 75 éves Amerikai Diabétesz Társaság Konferenciája Bostonban, ahol az első szenzációs hír sem váratott sokat magára. 

A Medtronic inzulinpumpákat és szenzorokat forgalmazó cég bejelentette, hogy az FDA engedélyezte a CGM (folyamatos vércukormérő szenzor), az inzulinpumpa és az okostelefon házasítását, mindegyik kommunikálni tud egymással.

Ez nagy könnyebbséget jelent a cukorbetegeknek, ugyanis a telefonhoz letölthető okostelefon alkalmazás segítségével folyamatosan, 5 percenként tudják értékelni a vércukorszintjük változását, azt el tudják menteni, és esetlegesen továbbítani a kezelőorvosuknak is.

Természetesen ebben az esetben kihagyható a számítógép a láncolatból, ami sokszor kényelmetlen, és nem mindig elérhető.

A könnyebb megértés érdekében alább láthatóvá válik a teljes folyamat. Ide annyi intermezzo a részünkről, hogy természetesen okosórára is kompatibilis! Az Apple Watch és a diabétesz házasságáról van szó, amiről korábban már írtunk egy bejegyzést!

minimed-connect-worksv2.jpg

 

Elérhetőségeink nem változtak: Facebook, Twitter, Email


11040056_10203562520415718_1476794811_n_1.jpg10407761_778860098844713_7971725976432610864_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idbhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr767520678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2015.06.05. 22:56:35

És azt már nehéz lett volna megoldani, hogy a pumpa a vércukor mennyiséghez mérten adja be az inzulint?

raczandris · http://antennaszerelés.hu 2015.06.05. 23:06:49

Pár hete egy repülő zuhant le szoftver hiba miatt.
Nem merném rábízni egy szoftverre , az adagolást.
Ha kicsivel többet ad be az végzetes is lehet.

Ifjúsági Diabétesz Blog · idbhungary.hu 2015.06.06. 09:55:02

@Balogh Zsolt: Van ilyen lehetőség is, ez jelenleg engedélyeztetési fázisban van, tehát hamarosan elérhetővé fog válni. Hogy pontosan mikor, az kérdéses. A lényeg ezzel a rendszerrel kapcsolatban, hogy a cukorbeteg a telefonján vagy okostelefonján/okosóráján keresztül képes a mindenkori vércukorszintjét ellenőrizni, és ez nagyon jó. Mondjuk valaki dolgozik éppen, és lemegy a vércukra, de az okostelefonja ami a kezén van elkezd rezegni, hogy haver hipó következik. Ilyenkor van idő abbahagyni amit csinál és gyorsan enni vagy inni valamit. Ugyanez a helyzet ha valaki alszik, hipo esetén az óra felkelti. A medtronicos pumpa és CGM (folyamatos vércukomérő rendszer) ezt már most is tudja, de telefon vagy okosóra esetén ez még kényelmesebbé válik. Az adatokat egyből tudja menteni, és még ezer előnye van.

Ifjúsági Diabétesz Blog · idbhungary.hu 2015.06.06. 09:56:22

@raczandris: Ebben is van igazság, amivel egyet tudok érteni. Ami elromolhat, az el is romlik. Ugyanakkor hozhatjuk ide a pacemakert is. Az is van akiben benne van, és működnie kell!

Ifjúsági Diabétesz Blog · idbhungary.hu 2015.06.06. 10:00:35

@pythonozok: Igen, eléggé veszélyes tud lenni, de a rendszerben olyan biztonsági protokoll van beépítve (az én tudomásom szerint), ami alacsony vércukorszint esetén glukagont injektál a páciensbe. A glukagon hormon felszabadítja a májban lévő glukózt, ami bejut a véráramba, ezzel megemelve a cukorbeteg vércukorszintjét. Itt nagyon fontos, hogy ez csak pillanatnyi siker, a páciensnek ilyenkor ennie kell, ugyanis egy második glukagon shot már nem tud mit felszabadítani, így a pár perc múlva újra hipózó pácienst már csak az intravénás glukóz infuzio "hozza vissza". Mindenesetre a fejlesztések üdvözlendőek, én mint diabéteszes örülök neki! Az hogy ezt akarom e használni, az már más kérdés. Legjobb lenne nyilván ha a béta sejtjeimet javítanák meg, erre is vannak fejlesztések, lehet keresgetni az előző blogbejegyzéseim között! :)

Measurer 2015.06.06. 20:13:44

Helyén kell kezelni ezt a hírt. Itt arról van szó, hogy egyszerűsödik a távadatküldés a 3 napos inzulinpumpás vizsgálatoknál.
A diabetológus könnyebben hozzájut az adatokhoz, hamarabb ill.könnyebben rájöhet a reaktiv hipoglykémiás, ill. hormonális jelenségekre, javithat a terápián.
Ez is nagy szó.

A hazai alkalmazáshoz növelni kellene a diabetológiára forditandó pénzt. Ezzel szemben a cukorbeteg ellátás sokszor az egészségügy mostohagyereke.
A hazai ellátásban sokan csak negyedévente találkoznak diabetológus orvossal.
Csak elsimeréssel és hálával gondolhatok a bármikor rendelkezésre álló diabetológusokra.
süti beállítások módosítása