FitBit-tel a jobb vércukorszintért!
2017. január 19. írta: Ifjúsági Diabétesz Blog

FitBit-tel a jobb vércukorszintért!

digitális technológiai forradalom a cukorbeteg páciensek jobb életkilátásaiért

kepernyofoto_2017-01-19_13_02_04.pngA Medtronic és a Fitbit egyesítette erejét egy olyan alkalmazás kidolgozához, amely a cukorbeteg páciensek aktivitási adatait és a vércukorértékeit integrálja. A két cég alkalmazása segíti a betegeket abban, hogy jobban tudják kezelni a vércukorértékeik szeszélyeit.

ipro2_0.png

Az app neve iPro2 myLog (vicces név, mint amikor bele akarsz préselni 30 embert egy kisPolskiba...a szerk.), összehozza a FitBit aktivitásmérő adatait a Medtronic folyamatos vércukormérő szenzor (CGM- continous glucose monitor) által mért vércukorértékekkel.  

A CGM szenzor 6 napig bírja ( újra lehet indítani és tovább is viheti, de ilyenkor megemelkedik a fals eredmények sora...a szerk.). A kapott eredmények segíthetik az orvosok dolgát az inzulinterápia kiválasztásában a megtett aktivitás és a vércukorszint ingadozás/ adott inzulin mennyisége alapján.

Többféle variáció létezik a folyamatos vércukormérő szenzorok és okos alkalmazások együttműködésére, itthon ezen kombinációk elterjedése gyerekcipőben jár, szemben Nyugat-Európával, Amerikával vagy akár Ázsiával.

Idén februárban kerül megrendezésre az ATTD 2017 konferencia Párizsban, ahol az IDB nevében veszek részt, és tudósítok az 1-es típusú diabétesz kezelését segítő legfrissebb technikai újdonságokról!

kepernyofoto_2017-01-19_13_09_05.png

 

Rengeteg megkeresés érkezik hozzánk honnan lehet ezeket beszerezni (Freestyle Libre, CGM, Dexcom). Több már itthon is elérhető különböző disztribútorok/ helyi terjesztők segítségével, illetve külföldön megvásárolva.

Ezen jó minőségű szenzorok és termékek rendszeres használat mellett segítik a vércukorszint könnyebb és megfelelőbb beállítását, de sajnos azon kívül hogy eszméletlenül drágák, nagyrészt önköltségesek.

Ebben a témában várjuk a véleményeket illetve új információkat, hogy tudjuk frissíteni a jelenleg aktuális hazai helyzetet, amit sok helyen lehet és kell is javítani. Bízunk a közösségünk erejében, kövessetek minket továbbra is!

 

Sziasztok!

 

Dániel

 

Írta: Dr. Végh Dániel

IDB – alapító

IDF-Ifjúsági Program Európai Elnök

idbhungary@gmail.com, facebook , honlap

kepernyofoto_2016-12-23_14_42_16.png

A bejegyzés trackback címe:

https://idbhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8712138095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása