Breaking! Új magyar vércukormérő premier!
2015. március 11. írta: Ifjúsági Diabétesz Blog

Breaking! Új magyar vércukormérő premier!

A cikk folyamatosan frissül....

image.jpg

Új vércukormérő család a 77 Elektronikától! Ma volt a premier!

A képek alapján az látható, hogy mind a külső dizájn, mind pedig a funkció változott. A modern külső egyértelműen nagyon tetszetős és trendi. Nem lehet tudni még, hogy milyen színekben lesz elérhető, de a Magor és a Hunor név utal a magyar fejlesztésű és tulajdonú cég hazai kötődésére.

A kijelzőn látható funkciók közül szembeötlik, hogy az étkezés előtt és étkezés utáni vércukormérési beállítási lehetőségek is jobban előtérbe kerülnek. A tesztcsík valószínűleg a korábbi modellekkel (Dcont Trend) használt tesztcsík maradt. 

Részletek, újabb részletes információk később! 

Amennyiben hozzájutunk egy ilyen készülékhez, vagy mind a kettőhöz, akkor részletesebben bemutatjuk nektek a működésüket, illetve ha van valakinek már tapasztalata (titkos teszter) :) akkor mindenképpen írjon nekünk, hogy megoszthassuk a tapasztalatait.

77elektronika_350_logo.jpg

Közben kaptunk egy sajtóközleményt is a 77 Elektronikától, amit változtatás nélkül közlünk:

"

Indul az okos vércukormérők korszaka

Magyar fejlesztés: hipoglikémia kockázat elemzésre képes készülékek

Budapest, 2015. március 11. – Közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során a száz százalékban hazai tulajdonú 77 Elektronika Kft. legújabb fejlesztésű vércukormérő rendszerei. A magyar high-tech vállalat által fejlesztett vércukormérők pontossága már most megfelel a 2016-tól Magyarországon is életbe lépő szigorított nemzetközi szabványnak, így például az újszülött csecsemőkre jellemző magas hematokrit érték mellett is pontos eredményt adnak. A készülékek emellett a tárolt adatok alapján képesek kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy megnőtt az esélye az alacsony vércukorszintből fakadó roham kialakulására.

2015. március 11-én a Magyar Tudományos Akadémián rendezett szakmai szimpóziumon mutatták be az Innováció- és Magyar Termék Nagydíjas 77 Elektronika Kft. legújabb saját fejlesztésű vércukormérő rendszereit, a Dcont® HUNOR-t és a Dcont® MAGOR-t. Előbbi a 77 Elektronika várakozásai szerint 2015 nyarától inzulinnal kezelt cukorbetegek számára társadalombiztosítási támogatással is megvásárolható lesz.

Dr. Beneda Attila, egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár az eseményen elmondta: „Az Egészséges Magyarország 2014-2020 egészségügyi stratégiában kiemelt ágazati cél az egészségtudatos magatartás, az egészséges táplálkozási szokások kialakítása, a lakosság ezzel kapcsolatos ismereteinek bővítése a többi között a cukorbetegség kialakulásának megelőzése érdekében is. A cukorbetegség előfordulása világszerte nő, Magyarországon mintegy 600-700 ezer ismert cukorbeteg ember él. Az egészségbiztosítási alapból éves szinten mintegy 30 milliárd forintot fordít a kormány a cukorbetegek gyógyszereinek támogatására, de a kezelés eredményessége érdekében elengedhetetlenül fontos a betegek együttműködése, az életmódváltás.”

A 77 Elektronika Kft. többéves kutatási és fejlesztési munkájának eredményeként a Dcont® termékcsalád legújabb típusai, a vércukormérők piacán egyedülállóan közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során. Ez azért fontos, mert a pontosabb mérés és vércukorérték ismeretében hatékonyabban kezelhető a betegség, a szövődmények kockázata pedig csökkenthető.

Az új eszközök mérési pontossága szigorúbb követelményeknek tesznek eleget, mint a 2016-tól Magyarországon is kötelezővé váló, még csak nemzetközi szabványként létező ISO 15197:2013[1] előírása. A magyar fejlesztésű készülékek speciális körülmények között, így például újszülött csecsemők magas hematokrit értéke mellett is pontos eredményt adnak, ami szintén a szabvány előírása.

A HUNOR és MAGOR a Dcont®-okra jellemző korábbi tulajdonságok (minimális vérmennyiség-szükséglet és mérési idő, automata csíkkidobó stb.) mellett számos újítást is tartalmaznak. Világviszonylatban az első olyan vércukormérő készülék, mely a tárolt adatok alapján képes kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy megnőtt az esélye hipoglikémiára. A hipoglikémia kockázat elemzés a kezelőorvos számára lehetőséget ad az érintett betegek könnyebb felismerésére és pontosabb monitorozására.

Emellett kijelző- és csíkmegvilágító funkcióval is rendelkeznek, melynek köszönhetően sötétben, akár az éjszaka közepén is kényelmesebben mérhetünk velük, lámpakapcsolás nélkül. A készülékek felülete antibakteriális bevonatot kap, továbbá USB csatlakozás segíti az eredmények könnyű és gyors feltöltését a betegek és szakemberek által egyaránt díjmentesen használható Dcont® eNAPLÓ online vércukornaplóba.

„Büszke vagyok rá, hogy az általunk fejlesztett Dcont® vércukormérő termékcsaládot az elmúlt évben a Hungarikum Bizottság a magyar innováció csúcsteljesítményének minősítette, és beválasztotta a hungarikumok előszobájaként ismert Magyar Értéktárba. Mi, a 77 Elektronikánál mindig is az innovációban, a folyamatos fejlesztésben láttuk a jövőt. A most bemutatott 64. generációs készülékeink magyar mérnökök fejlesztése és magyar kezek gyártják budapesti üzemünkben, ugyanúgy, mint az elmúlt közel három évtized során előállított valamennyi modellt” – hangsúlyozta Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

 

[1]A szakemberek várakozásai szerint az új ISO 15197:2013 nemzetközi szabvány segíthet a cukorbetegeknek, hogy pontosabban nyomon tudják követni anyagcseréjüket, az orvosok pedig jobb terápiás döntéseket tudjanak hozni, mely befolyásolhatja a diétát, a szükséges gyógyszerek, így különösen az inzulin mennyiségét."

 

Addig is kövessetek minket itt és facebookon is!

Email címunk változatlan: idbhungary@gmail.com

idb_logo.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idbhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr257259607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.