Győr, Budapest, Diabétesz, Világnap, tapasztalatok
2014. november 15. írta: Ifjúsági Diabétesz Blog

Győr, Budapest, Diabétesz, Világnap, tapasztalatok

Pénteken Győrben, a Petz Aladár Megyei Oktatókórház előadótermében tartottunk egy diabéteszeseknek szóló fogászati betegségekről és szájhigiéniás eszközökről előadást a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabétesz Egyesület meghívására, a Győri Diabétesz Világnap keretein belül.1.jpg3.jpg

Körülbelül 100 fő vett részt az eseményen, amely nagyon barátságos és kedves rendezvény volt. Köszönet érte Venesz László Elnök Úrnak.

Sajnos egy rövid intermezzot meg kell ejteni. Az előadó melletti WC-k állapota kritikán aluli. A férfi WC "Rossz", mehetünk a nőibe, ahol nem lehet bezárni az ajtót, szóval orosz rulett azon nők számára, akik igénybe veszik ezt a sokcsillagos lehetőséget, hogy használják a toalettet. DE A JÖVŐ GYŐRBEN ÉPÜL. TAPS!! TAPS!! TAPS!!! Javaslom kedves Korházigazgató Úrnak, hogy kezdjen ezzel valamit, mert botrány!

 

A mai nap Budapesten a Lurdy Házban tartottunk előadást, a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének meghívására, a Budapesti Diabétesz Világnapon! Itt körülbelül 300 ember hallgatta meg tanácsainkat és összefoglalóinkat a szájüregi elváltozásokkal kapcsolatban. A diabéteszhez az irányelvek be nem tartása esetén társuló rossz vércukorszint megemeli a szájüregi elváltozások kockázatát! A dohányzás körülbelül 12, a rendszeres alkohol fogyasztás 13 szorosára emeli a szájüregi rákok kockázatát, ez együtt körülbelül 150 szeres kockázati tényező. No alkohol, no cigi, no sugar. :)

 

Magyarország világelső szájüregi rákok tekintetében! Bár lehet, hogy például az albán statisztikai hivatal nem olyan vaskalapos...( Albánia helyett említhetnénk bármely keletre fekvő balkáni országot)

 

1_1.jpg

 

Hamarosan egy következő bejegyzésben azokhoz is eljutattjuk ezt az előadást, akik nem lehettek jelen!

Elérhetőségeink nem változtak:

Facebook: www.facebook.com/idbhungary

Email: idbhungary@gmail.com

Twitter: @idbhungary

A bejegyzés trackback címe:

https://idbhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr336900515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása