Diabtrend, a vércukornaplózás új Teslája?
2019. július 30. írta: Ifjúsági Diabétesz Blog

Diabtrend, a vércukornaplózás új Teslája?

A KÖVETKEZŐKBEN LEÍRT ALKALMAZÁS NEM HELYETTESÍTI A SZAKORVOSI KONZULTÁCIÓT/TERÁPIÁT, ÉS AZ ORVOS TANÁCSAIT.

 

Mindenki másképp csinálja, kezdhetnénk így is, habár igazunk van. Füzetke, digitális napló, az általunk használt különböző orvostechnikai termékek valamilyen felhője. 

A XXI. századi elvárásoknak ezen felületek véleményem szerint csak részben felelnek meg, és ez egészen addig így is lesz, amíg ezen fejlesztéseket a betegek bevonása nélkül, különböző magukat világlátott embereknek gondoló fejlesztésvezetők/igazgatók saját véleményük alapján irányítják. A betegek (ezen belül is a fiatal betegek) megkérdezése nélkül ezen fejlesztések értelmetlenek. 

A vércukormérések egyik sarkalatos pontja a naplózás, ami mind a betegnek, mind az orvosnak ad egy bizonyos kiindulási pontot. 
Ez a dokumentálás az élet minden területén megkerülhetetlen, ezért egészségünk szempontjából az adataink tárolása és naplózása is fontos a terápia sikere, önmagunk naprakészsége szempontjából.

Van egy magyar applikáció, a DiabTrend, ami ebben segít nekünk. Nagyon szimpatikus kezdeményezés, hogy fiatal fejlesztők dolgoznak rajta, és egyedülálló módon vonnak/vontak be betegeket a fejlesztésbe a közösségi média segítségével. Ez ad egy reális képet a felhasználók igényeiről, amely segítségével továbbfejlődhetett a DiabTrend. 

diabtrend.png

Az alkalmazás tartalmaz többek között ételadatbázist, és a napi aktivitást is egy helyen lehet követni. További részletekért kattintsatok a DiabTrend honlapjára.

Mindig támogattuk a tehetséges magyar cukorbetegeket (Ádám , Annamari,  Ádám II. )  vagy cukorbetegeknek szánt fejlesztéseket, és tényleg azt gondolom, hogy ez egy sikeres projekt. Remélem, ezzel a bejegyzéssel mi is hozzá tudtunk tenni a DiabTrend szélesebb körű megismertetéséhez, ahogyan korábban egy világnapi rendezvényünkön is jártak már a Havlik testvérek ismerkedni a cukorbeteg miliővel.

Az alkalmazásban található egy előrejelzést segítő algoritmus is, ami a vércukormérések és egyéb adatok segítségével a vércukorszint változását próbálja kiszámolni. 

Ez egy modern, tetszetős alkalmazás, ami segíti a cukorbetegek naplózását, életvezetését. Próbáljátok ki!

Én jelenleg szkeptikus vagyok azzal, amit az alkalmazás ígér, hogy megtanulja a glükóz metabolizmust, de segíteni biztosan segíthet a naplózásban és a "diabétesz digitalizációjában"! Hajrá a fejlesztőknek!

A végén pedig elolvashatjátok a DiabTrend sajtóközleményét:

0001.png0002.png

diabtrend_2.png

A cikk szponzorációt nem tartalmaz.

A cikket írta:

Dr. Végh Dániel42810754_2058268900892171_7771309985681637376_n.jpg

Ifjúsági Diabétesz Blog

facebook.com/idbhungary

idbhungary@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://idbhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6414986546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása