Tájékoztatás - 1-es típusú cukorbetegek szenzortámogatásának elősegítése
2019. február 24. írta: Ifjúsági Diabétesz Blog

Tájékoztatás - 1-es típusú cukorbetegek szenzortámogatásának elősegítése

Tájékoztatás

 

A mai napon (2019.02.21.) személyes egyeztetésen vettem részt az 1-es típusú cukorbetegek szenzortámogatásának elősegítése érdekében Nyitrai Zsolt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott úr képviselőjével.

A konzultáción azt az igényünket fogalmaztam meg, hogy a folyamatos vércukorszenzorra dolgozzunk ki a kormánnyal egy normatív támogatási rendszert, amely jelenleg nem elérhető. A korábban ezügyben elindult lépéseket, folyamatokat pedig olyan ütemre kell gyorsítani, hogy ennek a közeljövőben eredménye legyen.

A normatív szenzortámogatás jelenleg hazánkban nem támogatott, egyedi méltányosság létezik, mely folyamat indokolatlanul bonyolult, időtartama, valamint támogatási mértéke nem kiszámítható. A méltányossági kérelemmel járó papírmunkát nem lehet periodikusan a betegekre, illetve az őket kezelő orvosok idejére ráterhelni.

18 év alatti gyermekek, és 18 év feletti felnőttek számára is a szenzorkérdés rendkívül fontos, ennek jogi és financiális támogatási feltételeit a jövőben a legrövidebb időn belül meg kell teremteni, ahogyan a velünk szomszédos országokban (Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Románia) ez már sikerült!

 

A megbeszélésen javaslatot tettem arra, hogy az egyeztetéseket folytassuk magasabb szinten is, célunk a kormány munkájának segítése, az 1-es típusú cukorbetegek szenzortámogatásának Magyarországi bevezetése!

 

Dr. Végh Dániel

Ifjúsági Diabétesz Blog elnök

IDF YLD program európai elnök

idbhungary@gmail.com

 

 52893212_2271435982908794_9136609570012004352_o_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://idbhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3614652303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása