A szemét mentősök leszarták a cukrost?
2015. január 02. írta: Ifjúsági Diabétesz Blog

A szemét mentősök leszarták a cukrost?

reakció egy felháborodott levélre, szakértői szemmel!

A Praxisblog reakciót váró bejegyzése,

amire engedtessék meg,

de reagálni fogunk: Klikk

Olvasom a cikket, a mentők nem foglalkoztak a cukorbeteg férfival!

( én is diabéteszes vagyok, csak a cukrosra vagy cukorbetegre jobban odafigyel a média, emiatt ez a címe)

Jólvan, kétségek között tovább indulok a szemeimmel, mi lesz itt...

Nos, cukorbeteg férjemhez mentőt hívtam, mert nem volt még hypoglikémiája, de rosszul lett, ordibált , zavart volt satöbbi. (Ja nem, nem mérem meg a vércukorszintjét...MINEK? HISZ CUKORBETEG !!!....a szerk.)

we_cant_fix_stupid_balloon.jpg

"Sajnos a hypoglikémia nagyon alattomos dolog, magam is átéltem már elég sokszor, az ember valóban agresszívebbé válik. "

Utána megjönnek a mentősök, nem csinálnak semmit, mivel a férfi ezt elutasítja. 

JÓ.

Magyarul akkor nem tudták megvizsgálni.

Itt felmerül a kérdés persze hogy miért nem, illetve miért nem gondolnak a mentősök arra hogy cukorbeteg a férfi.

A hipoglikémia előidézésére az egyik egyszerű módszer a röviditalok és alkohol fogyasztása, ami miatt egyrészt hipózhat, másrészt pedig agresszívebb lehet.

TÖKMINDEGY, lehet hogy teljesen magától történt meg, nem ivott semmit!

DE!

mrs-castles-called-me-stupid-i-called-her-an-ambulance.jpg

Ha az emberfia cukorbeteg, akkor legyen már otthon egy vércukormérő kéznél, és tudjuk hogy 2-es típusú diabéteszes, és nem méri a vércukrát annyiszor mint egy 1-es típusú (magyarázat : Wikipédia->cukorbetegség), de ne a mentőst hibáztasd hogy nem méri meg a férjed vércukrát, hanem mérd meg neki TE, ha tudod hogy cukorbeteg!

Vagy itassál vele 3 deci tejet és jobban lesz pár percen belül !

DE nem, akkor hála istennek elaludt a férfi, és reggel jól behipózva ..... na mindegy a cikk is befejeződött!

 

Kérünk minden diabétesszel élőt, legyen nálatok vércukormérő, és legalább azt a minimális igényszintet üssétek meg, hogy ilyenkor mértek, vagy családtagjaitokkal megméretitek! (Tisztelet a rengeteg nagyon szigorúan önkontrollt és fegyelmet tartó sorstársamnak!)

 

Mentsd meg magad, ne légy tudatlan, ez már 2015! 

Ha pedig kétségeitek vannak, kérdéseitek, akkor diabetológus kezelőorvoshoz tessék fordulni, utána pedig lehet hozzánk is intézni kérdéseket!

 

 

Facebook oldalunk: KLIKK

email címünk: idbhungary@gmail.com

10311356_766228963429511_6473081286084743622_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://idbhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr237034995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.10. 16:59:12

Bocs, de a mentőstől a minimum ami elvárható, hogy cukrot mérjen, ha alapos oka van feltételezni, hogy a beteg állapota összefüggésbe hozható a cukrával. Amikor hozzám kellett orvost hívni, hiába mutogattam neki a mérőmön az öt perccel korábban mért értéket, ragaszkodott a saját mérőjéhez (teljes joggal )

dalmus97 2015.06.08. 16:47:53

@pythonozok: Pontosan 1 héttel ezelőtt hazafelé tartva egy cukorbeteg kislány kapott hypoglicémias rohamot. A mentő kb. 20 percre a telefonálás után érkezett (ennyi idő alatt egy laikus ember mellett akár a gyerek élete a tét).
Cukorbetegként azonnal vércukormérés, folyékony cukor oldat majd glükagon injekció. Kérdezem én ez normális lenne?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.08. 17:51:01

@dalmus97: amilyen állapotban van az egészségügy és a mentőszolgálat... húsz perc még egész jó idő :((

dalmus97 2015.06.08. 23:04:37

@pythonozok: csak az egy diabeteses rohamnál életekbe kerülhet....és ha a te gyermeked feküdne ott akkor nem hiszem hogy ilyen jól tűrnéd.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.08. 23:22:34

@dalmus97: miért? Szerinted én mit tudok tenni annak érdekében, hogy pl. egy eszméletlenül fekvő emberhez, Budapesten ne negyven+ perc múlva érjen ki a mentő, csak azért, mert voltam olyan hülye és elmondtam, hogy valószínűleg hajléktalan?
Vagy hasonló eset, csak nem hajléktalan, nem részeg, ellenben egy kurva szót nem tudott magyarul. Hozzá és közel negyven perc volt, mire kiértek.
Ezek évekkel ezelőtt történtek.
Ha jól emlékszem, legutóbb áprilisban hívtam mentőt egy földön fekvő, beszélni alig tudó emberhez. Több mint félóra várakozás után annyira összeszedte magát, hogy végül valahogy haza vonszolta magát, a mentő addig nem ért ki. Remélem, nem lett baja...
Amikor tavaly augusztusban nekem kellett volna, azt mondta a diszpécser, hogy menjek be a kórházba taxival, mert legalább egy óra, mire a mentő odaér hozzám...
süti beállítások módosítása