Többen meghalnak tőle évente, mint autóbalesetben!
2015. március 14. írta: Ifjúsági Diabétesz Blog

Többen meghalnak tőle évente, mint autóbalesetben!

Magyarország kiemelt helyen szerepel egy statisztikai adatban, a világ vezetői közé tartozunk! 

sad-o.jpg

És hogy mi is ez a világvezetői szerep? Sajnos nem valami jó dolog, szájüregi rák!

 

A szájüregi rákok kialakulásának legfontosabb előidézői az alkohol, és a cigaretta. Ennek a kettőnek a rendszeres fogyasztása több mint 100-szorosára emelheti a szájüregi rákok kialakulásának esélyét!

Megdöbbentő!

Mindezek mellett már csak hab a tortán, hogy ha valaki cukorbeteg, akkor a magasabb vércukorszint miatt bonyolult folyamatok eredményeképpen szintén nagyobb rizikóval számolhat a szájüregi rákokat tekintve!

Mit lehet tenni akkor? Szájüregi rákszűrésre kell menni!

Hol lehet ilyenre elmenni? Minden fogorvos megtudja csinálni, de kiemelt helyszínek a kórházi szájsebészeti osztályok!

Mikor kell ilyenre menni? Évente legalább egyszer!

Mennyi ideig tart? Körülbelül 5-10 perc!

Mi értelme ennek a blogbejegyzésnek? Egészséges Száj Napja Rendezvény lesz (lásd korábbi bejegyzésünket), március 20.-án! Főbb helyszínek Budapesten a Szentkirályi utca 47., és Kálvin Tér!

Tudj meg te is többet a szájüreged egészségéről, vegyél részt szájüregi rákszűrésen, ismerd meg, hogy kell helyesen fogat mosnod, illetve milyen eszközök állnak a rendelkezésedre! Az Ifjúsági Diabétesz Blog és Mozgalom társszervezésével a diabéteszes közösségeket is sok szeretettel várjuk! Figyeljetek minket itt és facebookon is, rengeteg infó lesz a péntekken kapcsolatban, sok ismert ember is csatlakozott a gig-hez, Gundel Takács Gábor, Kiss Gergely, Boggie és még sokan mások! Várunk Titeket is!

Facebook esemény oldala: ide kattintva

54fb77143e02e.jpegidb_logo.jpg

 

 

 

 

 

 

Írjatok nekünk emailt: idbhungary@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://idbhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr377267781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása